poniedziałek, 30 lipca 2012

Pierś z kurczaka w panierce orzechowo-miodowej


Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • bułka tarta
  • orzeszki ziemne prażone bez soli
  • miód
  • 3 jajka
  • sól i pieprz
  • czosnek
Przygotowanie:

Pierś z kurczaka rozbić na filety. Do bułki tartej dodać rozdrobnione orzeszki ziemne, sól, pieprz.
W oddzielnym naczyniu roztrzepać jajka, posolić, popieprzyć i dodać łyżeczkę miodu. Wszystko dobrze wymieszać.

Wykonanie:

Rozbite filety maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (na rozgrzany olej polożyłam pokrojony ząbek czosnku, gdy się zarumienił zdjęłam go z patelni).

Uwagi:

Pierś z kurczaka smażymy na wolnym ogniu i często przewracamy, gdyż panierka szybko się zasmaża.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz